Karlsberg ägs av Anneli och Bengt Andersson

Att lägga ner ett jordbruk och starta ett B&B.
Javisst!
Annelis pappa var uppenbart bekymrad och frågade sig flera gånger, hur ska folk hitta hit. Långt ut på landet?
Jodå efter tio år så har det visat sig att allt från närmsta grannen till norrmän, tyskar och en och annan från andra sidan Atlantet spårat sig fram till Annelis och Bengts lantliga B&B i Sibbarp strax sydöst om Varberg.

2006 tog de det stora beslutet att efter 20 år sälja korna och göra något helt annat. Ett beslut som de aldrig har ångrat.
Nu skulle grannstället som Anneli och Bengt köpt tio år tidigare, för att få mer mark till sina djur, bli B&B.

Bengt jobbar nu heltid på Maskingruppen och Anneli sköter B&B, konferens och aktiviteter.


Med en känsla av att det löser sig och att följa sin intuition har  Anneli byggt på och utvecklat verksamheten tillsammans med Bengt.

Ledorden är lantlighet, gemenskap, glädje, skön stämning och en stor portion humor. Och till det ska smak- och doftsinnet få sitt.

– Kan jag ge gästerna det som de förväntar sig plus lite till så mår jag super, säger hon och ler stort.
Hon älskar verkligen sitt företag och alla de gäster som kommer.Givetvis har gården utvecklats på dessa tio år. Från början var det 4 dubbelrum och 1 stenugn, det var allt.

Nu finns det 7 rum varav 4 små söta stugor och en uppsjö av aktiviteter såsom bröd- och pizzabakning i stenugnen, gjuta chokladpraliner, stöpa ljus, laga mat tillsammans och en vedeldad tunna mm.

– Jag vill skapa ett ställe dit jag själv vill komma, säger Anneli och förklarar.
Många av gårdens aktiviteter har börjat som en önskan hos några gäster som varit där.
– Tycker jag om aktiviteten och den går i stil med gårdens inriktning är chansen stor att den får bli kvar.
Anneli får inspiration till att utveckla sitt B&B genom att själv gå i gästens fotspår och på så sätt förstå hur gästen tänker. Vilket har lett till många egna övernattningar på olika B&B runt om i landet.

I januari 2016 gick resan till Australien. I en hel månad luffade Anneli och Bengt runt med hyrbil och besökte massa B&B, pratade med ägarna och fick massa inspiration och idéer med sig hem.
– Jag hade en diger ”att göra lista”  säger hon och packar upp de sista strykjärnen, strykborden och hårtorkarna som är helt nyinköpta och ska placeras ut i varje rum. Sånt uppskattar man, skrattar Anneli, när man reser i en månad och lever i en stor väska, när alla kläder är skrynkliga och man glömt adaptern hemma till hårtorken.

Välkommen att kontakt oss för mer information!

0708 815 340 info@karlsberg.se